Geboren in 1946, van kleins af aan had ik al aandacht voor muziek. Op mijn 6e kreeg ik pianoles van Alie Mijts, de dochter van Arie Mijts, caféhouder op het Verlaat te Oude Niedorp. Arie zat bij het “Niedorps Fanfare”. Ik heb ongeveer 8 jaar les gehad van Alie en zij speelde bij het “Niedorps Amusements Orkest” (NAO) als pianiste. Toen ik 7 jaar was, bouwde ik mijn eigen drumstel van een paar planken met kartonnen trommels en pannendeksels als bekkens, al gauw kreeg ik een echte kleine trom van mijn vader. Op m’n 11e kreeg ik trompet les bij “Niedorps Fanfare” van Anton Wauters en al snel mocht ik met het orkest meespelen, want ik was een snelle leerling en noten lezen had ik al geleerd met piano spelen. Later ben ik hier slagwerk gaan spelen.  Ik heb bijna 20 jaar bij “Niedorps Fanfare” mogen meespelen.

1960 Voetbalveld V.V. Nieuwe Niedorp

1968 Rob samen met

1968 Rob samen met        Wouter Brander

 

                                                                                                     

                                                  Toen ik 13 was hebben wij ons eerste bandje opgericht met Hans Lakeman-accordeon, George Evers-gitaar en mijn persoon op slagwerk. Met de naam “The Land Lubbers” repeteerde wij bij ons aan de zaak in het magazijn. Later kwam Joke Lakeman-piano en heel even Jaap Wetsteen op bugel er bij.

Even later zijn wij verder gegaan met Hans, Joke en ik onder een andere naam “The Starliners”. Wij hebben in de loop der jaren op heel veel plaatsen opgetreden, o.a. recepties, bal na bij toneelvoorstellingen ect. Dit hebben wij wel een jaar of tien volgehouden.

Op mijn 14e kwam ik bij het jeugd orkest van het NAO te Nieuwe Niedorp als slagwerker en een jaar later speelde ik mee met het grote orkest gestimuleerd door Alie Mijts. Bij dit orkest heb ik bijna 27 jaar mee gespeeld.

1960 Niedorps Amusements Orkest

Onze fluitist Wil Molenaar vroeg mij om te komen spelen bij het operette orkest van operette vereniging “West Frisia” te Winkel en dat ben ik ook zo’n 18 jaar blijven doen.

 

Verder ben ik vaak ingevallen of heb enige tijd meegespeeld, 5 jaar fanfare “Kunst Na Arbeid” te Zuid Scharwoude, Accordeon club “de Golfbrekers” Callantsoog, Fanfare “Samen Voorwaarts” ‘t-Veld, “Regionale Brassband West-Friesland” werd later “Alkmaar Brass”, 15 jaar bij Accordeonclub “Accordeana” te Koedijk en diverse koren.

Momenteel ben ik nog actief bij: “Het Zolder Orkest”, Het “Niedorps Salonorkest”, “Nordika” (Scandinavische dansmuziek), dixieland groepje “Het kleine Orkest” en speel nog regelmatig quatre-mains met mijn piano maatje Jan Oosterhof.

 

Door muziek te maken blijf je jong en kan je dit makkelijk tot je 80e blijven doen. Je gezondheid moet natuurlijk wel een beetje meewerken. Muziek verbroedert en houdt je hoofd scherp.                                                                   

Ook ben ik al enige jaren bestuurslid van de Culturele Stichting Niedorp, deze stichting organiseert een zevental concerten van oktober tot april in de Lucas kerk te Winkel. Ik ben verantwoordelijk voor de programmering, dit doe ik samen met een aantal leden van de muziekcommissie, ook verzorg ik samen met Leo de technische zaken zoals licht en geluid op het podium.  (culturelestichtingniedorp.nl)

Rob Leguit.

2012 Alkmaar Brass Orgelzaal Boy

2014 Nordika Wieringerwerf  Wieringer Dansers

2016 Hoorn de Rode Steen Het Kleine Orkest

2017 Den Oever Pre Sail Het Kleine Orkest

 

 

 

 

Het Kleine Orkest Nazomeren 18 augustus 2019 Nieuwe Niedorp

Nordika Nazomeren
18 augustus 2019
Nieuwe Niedorp  (link YouTube)

 

Niedorps Salonorkest
Nazomeren 18 augustus 2019 Nieuwe Niedorp

2019 Nordika Egmond aan Zee