1988 Niedorps Amusements Orkest

Toen op 4 nov. 1990 in de “Roode Eenhoorn” te Nieuwe Niedorp de laatste noot van het afscheid programma van het “Niedorps Amusement” Orkest geklonken had, bij vele mensen als NAO nog wel bekent, besloten een aantal muzikanten door te gaan in de vorm van een Salon Orkest, waaronder voormalig dirigent Jan de Leur tweede violist, Frans van Waas eerste violist, Dirk Ruiter accordeon en Rob Leguit slagwerk, die uiteindelijk contrabas is gaan spelen, omdat er in een salon orkest eigenlijk geen plaats is voor slagwerk.

Er werd een pianist Ton Dekker en een celliste Martine Olie gevonden en het orkest was compleet en begon het “Niedorps Salonorkest” in augustus 1991 te repeteren in het voormalig bejaarden tehuis, later wijksteunpunt de “Vijverhof” te Nieuwe Niedorp.

Er heeft in de loop van de tijd wat wisseling plaats gevonden van muzikanten, maar er zijn na 30 jaar nog steeds mensen van het eerste uur. De volgende muzikanten hebben ook deel uitgemaakt van ons orkest: Lizzie Gutteridge-1e viool, Jeanette Punselie-fluit, Ton Frigge-cello, Annie Denijs-fluit, Piet Denijs-2e viool, Margueritte Schouten-Cello.

Het repertoire is zeer divers, wij kunnen putten uit een enorm muziek archief wat het NAO heeft nagelaten en er zijn ook werken door mede muzikanten in gebracht. Veel operette melodieën, tango’s, walsen en karakterstukken, maar ook moderne stukken gaan wij niet uit de weg.