Gestimuleerd door mijn opa Jan Krab goudsmid in Lutjewinkel ben ik in 1962 naar de Vakschool in Schoonhoven gegaan. Het eerste basisjaar leerden wij de volgende vakken,

  • 1e week: uurwerk maken, dat bestond uit zagen, vijlen en draaien. 
  • 2e week: goudsmeden o.a. zagen, vijlen en solderen.
  • 3e week: graveren, optekenen en hand graveren.                                    En natuurlijk theoretische vakken, waaronder tekenen. Na het eerste jaar kon je een keuze maken in welk vak je verder wilde gaan. Ik koos voor de richting Horloge Klokkenmaker. In 1967 ben ik na een jaar stage lopen afgestudeerd. Hierna ben ik in de zaak van mijn ouders begonnen en al gauw moest ik ook nog even anderhalf jaar in militaire dienst. Daar zal ik wat horloges hebben schoongemaakt voor de manschappen.

In 1969 hebben wij een juweliers afdeling in het bestaande winkelpand van mijn ouders gerealiseerd. In dat jaar ben ik ook getrouwd met Mieke en runnen wij samen de winkel. In 1999 zijn wij verhuisd naar onze nieuwe winkel locatie aan het Hoefje in Nieuwe Niedorp. Ik ben inmiddels al ruim 50 jaar ondernemer en beöefen nog steeds met veel plezier het vak Horloge Klokkenmaker uit. Samen met Mieke en onze dochter Tilly (goudsmid) bestieren wij onze prachtige juwelierszaak aan het Hoefje 9/A in Nieuwe Niedorp.

Uurwerkmaker (link) Juwelier Leguit (link)

Winkelpand Hoefje 9/A Nieuwe Niedorp

Horloge Klokkenmaker Rob Leguit